لازم به ذکر است که تا پیش از این، شرکت بیمه تجارتنو علاوه بر آن که درگیر فرایندهای نامنظم سازمانی، انباشت خسارات و دیون معوق و چالش مالی بود، مشکلات بسیاری در بخشهای خرده فروشی وجود داشت به طوری که بی ثباتی در عملکرد و ساختار سرمایه انسانی، این شرکت را با بحران جدی مواجه کرده بود.
این در حالی است که با کاهش سطح ریسکهای پذیرفته شده و نیز افزایش سرمایه و داراییهای شرکت، بیمه تجارتنو توانست علاوه بر راهاندازی سامانههای هوشمند تحلیل داده و توسعه زیرساختهای نرمافزاری و فناوری اطلاعات، کلیه خسارات و دیون معوق خود را پرداخت کرده و از همه مهمتر در راستای رضایت بیمه گزارانش یکی از مهمترین اقداماتی که انجام داد، افزایش 141 درصدی مراکز درمانی طرف قرارداد بود. در این دوره، تعداد این مراکز از 275 مورد به 675 مرکز رسید به گونهای که در اثر این تغییرات اساسی، بیمه تجارت نو مسیر رشد پایدار و افزایش سهم بازار را در پیش گرفت.
از سوی دیگر، رشد 300 درصدی در میزان افزایش سرمایه، همراه با جذب دهها هزار میلیارد ریال نقدینگی، از دیگر نقاط قوت عملکرد شرکت محسوب میشود که بیمه تجارت نو با انجام این موارد، توانست افزایش 63 درصدی تعداد بیمهنامههای صادره در رشتههای مختلف بیمهای را محقق نماید.
از سوی دیگر سرمایهگذاریهای بیمه تجارت نو در بازه زمانی 17 ماهه دکتر رضوانی، رشد چشمگیری داشته است. سرمایهگذاریهای شرکت از 3,202,044 میلیون ریال به 602,564 میلیون ریال افزایش یافت که نشاندهنده رشد قابلتوجهی در این حوزه است.
نکته دیگری که این شرکت در راستای بهینهسازی پورتفوی خود و به منظورکاهش سهم رشتههای زیانده انجام داده این بود که سهم سرمایهگذاریهای بلندمدت را از 3 درصد به 29 درصد، افزایش داد ضمن آن که سهم درمان را از 29 درصد به 18 درصد و همچنین سهم رشته زیانده ثالث را از 25 درصد به 24 درصد کاهش داد.
این در حالی است که افزایش درآمد سرمایهگذاریها و کاهش وابستگی به درآمدهای بیمهای و ایجاد پایداری مالی و بهبود نسبتهای سرمایهگذاری به حق بیمه نگهداری در مجموع به سودآوری این شرکت کمک شایانی کرد.
رشد سود سرمایهگذاری و بهبود بازدهی داراییها
شرکت بیمه تجارتنو موفق شده است در 17 ماه گذشته، سود سرمایهگذاریهای خود را 150.5 درصد افزایش دهد. همچنین، روند کاهشی بازده سرمایهگذاری متوقف شده و از منفی 20 درصد به مثبت 7.3 درصد رسیده است که معادل رشد 27.3 درصدی است.
این در حالی است که، بیمه تجارت نو توانسته است 290 ریال سود به ازای هر سهم محقق کند که نسبت به دورههای قبلی، پیشرفت چشمگیری محسوب میشود. این اقدامات، بیمه تجارت نو را در مسیر سودآوری پایدار قرار داده و بهبود ساختار مالی شرکت را در پی داشته است.
نکته قابل توجه دیگر در فعالیتهای 17 ماه این شرکت، این است که بیمه تجارت نو در 9 ماهه نخست سال 1403 توانسته است 107 درصد رشد در حق بیمه صادره را نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کند. این افزایش نشاندهنده توسعه پرتفوی بیمهای و افزایش جذب مشتریان جدید است.
همچنین در 9 ماهه نخست سال 1403، سهم رشته عمر و سرمایهگذاری در پرتفوی شرکت از 0.43 درصد به 8.33 درصد افزایش یافته است. این رشد، بیمه تجارت نو را در رتبه دوم شرکتهای فعال در بازار بورس و فرابورس از نظر این شاخص قرار داده است.
در مجموع اقدامات کلیدی و بنیادی بیمه تجارت نو در 17 ماه و شفاف سازی در تمامی حوزهها به گونهای بود که این شرکت از یک بحران وارد مرحله جدیدی از فعالیتها شده است و اینطور میتوان گفت که سیاستهای در پیش گرفته شده توسط این شرکت علاوه بر کمک به افزایش سهم بازار، تاثیر بسزایی در بهبود عملکرد صنعت بیمه کشور داشته است.
منبع: اقتصادتهران
0 دیدگاه