استان چهارمحال و بختیاری با در اختیار داشتن 60 درصد از منابع آبی کشور یکی از غنیترین استانها در این زمینه محسوب میشود. اقلیم مناسب و رودخانههای پرآب از یکسو و چشمهها و قناتها از سویی دیگر ظرفیتهای بزرگی را برای کشاورزی و دامپروری در این خطه فراهم آورده است. اما طبیعت پر فراز و نشیب زمین باعث شده در بسیاری از مناطق، آب لازم به مزرعه نرسد و نهایتا بخش زیادی از ظرفیت کشاورزی استان زیر کشت دیم باقی مانده است.
پیشینیان بخشی از این مشکل را با احداث قناتهای مختلف تدبیر کردهاند، اما این قناتها نیز در اثر کمتوجهی و عدم لایروبی و مرمت به کمترین میزان بازدهی رسیده است. اما اکنون در طرح ملی آبخیز تا جالیز تلاش شده تا با استفاده از دانش و فناوری آب از منبع تامین با بیشترین بازدهی به مزرعه برسد.
بسیج سازندگی و سازمان جهاد کشاورزی استان در یک کار جهادی شبانه روزی نزدیک به 2 سال است که وارد میدان شدهاند، سختیها را به جان خریدهاند تا لبخند شیرین آب حیات بخش را بر لب های تشنه طبیعت بنشانند.
احداث کانالهای انتقال آب کشاورزی، مرمت قنوات، احداث خطوط لوله انتقال آب برکت این طرح را تا دوردستترین روستاهای استان برده است. خانوادههای بسیاری که سابقا روستای خود را ترک و به شهرها مهاجرت کرده بودند، به روستا برگشتهاند و با امید به آینده روشن در مزارع مشغول به کار شدهاند.
در ادامه تصاویری مربوط به بخشی از این پروژهها را مشاهده مینمایید :
0 دیدگاه